Ер Србија крајем маја постепено обнавља летове

БЕОГРАД: Национална авиокомпанија Ер Србија почеће у последњој недељи маја поступно обнављање летова до појединих дестинација у региону.
er srbija
Фото: Tanjug (video)

Ер Србија планира да обави први лет од Београда до Љубљане у петак, 29. маја, као прва авио-компанија која се враћа на тај аеродром, а да затим током прве две недеље јуна, поред Љубљане, поново успостави саобраћај и до Подгорице, Тивта, Сарајева, Бањалуке и Скопља, саопштено је из Ер Србије.

Поред тога, компанија ће обновити комерцијалне летове до Њујорка 6. јуна, док ће од 13. јуна број прекоокеанских летова српске националне авио-компаније бити повећан на два недељно. „Наша Продаја и Контакт центар настављају да добијају бројне упите у вези са почетком летова, што је одличан показатељ да код наших путника и грађана Србије постоји велико интересовање за путовања. Одговарамо на тражњу да што пре обновимо саобраћај до што више дестинација, у оквирима ограничења која су успоставила бројна надлежна тела. Ипак, постепено обнављамо саобраћај и то су добре вести", изјавио је Данкан Нејсмит, генерални директор Ер Србије.

Он је апеловао на путнике да се обавесте о томе да ли испуњавају све услове за путовање, у складу са правилима која су прописала регулаторна тела. Све најновије информације биће доступне на веб-сајту авио-компаније и на њеним профилима на друштвеним мрежама. Поред тога, додатна разјашњења могу се добити путем Контакт центра или у пословницама.

Раније је саопштено да ће Ер Србија, поред овде наведених летова у региону и до Њујорка, у периоду од 21. маја до 14. јуна такође организовати и ограничен број летова до аеродрома Лондон Хитроу, Франкфурта, Цириха и Беча.

Уколико буду укинута ограничења путовања у Европској унији од 15. јуна, Ер Србија планира да повећа број летова у путничком авио-саобраћају. Коначни ред летења зависиће од потражње, као и од одлука и смерница домаћих, страних и међународних тела и органа надлежних за област цивилне авијације, односно од измена ограничења у путовањима и здравствених мера у земљама до којих Ер Србија лети, напомиње се у саопштењу.

Такође се наводи да ће Ер Србија на својим летовима примењивати све неопходне мере безбедности, у складу са највишим безбедносним и хигијенским стандардима, као и упутствима надлежних домаћих и међународних регулаторних тела. Тачни термини свих наведених летова биће објављени на аирсербиа.цом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести