Ер Србија укида лет Ниш-Будимпешта

БЕОГРАД: Авио-компанија Ер Србија ће, на основу одлуке Владе Србије, спровести укидање линије Ниш-Будимпешта после 27. октобра 2019. године, саопштено је данас из националног авио-превозника.
1
Фото: Tanjug

Одлука је последица слабог интересовања грађана југа Србије за путовање у главни град Мађарске, али и жеље да поменута линија не наруши добре резултате преосталих линија од јавног значаја из Ниша, наводи се у саопштењу компаније.

Наиме, иако је од почетка операције у Нишу прошло само три месеца, и иако лет за Будимпешту није испунио планирана очекивања, просечан проценат попуњености кабине за свих 12 линија достигао је скоро 70 процената.

Српски национални авио-превозник је после консултација са представницима локалне самоуправе и надлежним државним институцијама почео да предузима радње како би спровео одлуку и прекинуо све активности на тој линији, у складу са закљученим уговором између Владе Србије и Ер Србије, а посебно члана 11 тог документа, додаје се у саопштењу.

Свим путницима који су купили карте за летове између Ниша и Будимпеште после 27. октобра биће враћен новац.

Из Ер Србије напомињу да, заједно са надлежним институцијама, од почетка успостављања редовног саобраћаја из Ниша у јулу 2019. године, редовно прате све параметре успостављених линија од јавног значаја.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести