Финансијска подршка женама у руралним срединама

Више од стотину жена с подручја Покрајине присуствовало је јуче скупу „Финансијска подршка женама у руралним срединама”, где су представљане могућности финансирања у 2019. години економских активности жена у руралним подручјима у Војводини.
pkv
Фото: Привредна комора Војводине

„Близу 600 жена носиоца Регистрованих пољопривредних газдинстава у 2018. години, остварило је право на субвенцију или кредитна средства код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство“, казао је помоћник покрајински секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Марко Ровчанин.

„Секретаријат је од 2017. године препознао жене у свим конкурсима линијама. Ове године смо, за разлику од прошле, одвојили 200 милиона динара за младе пољопривреднике до 40 година, али огромно је учешће жена међу тим младим пољопривредницима који су конкурисали, за разлику од претходних година“.

„Према категоризацији Организације за економску сарадњу и развој, 90 одсто наше покрајине је рурално подручје, па је развој руралних економија изузетно важан“, рекао је Председник привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

Скуп су организовали Привредна комора Војводине, Систем пољопривредних информација „Инфо тим логистика” ДОО и „Дневник-Пољопривредник” АД Нови Сад.       

З. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести