Фонд за развој Србије кредитира од 11. марта

Фонд за развој Србије, као један од значајних партнера у Години предузетништва 2016, од петка, 11. марта, почиње да прима захтеве за кредитирање. Кредитирање

се спроводи по Програму Фонда, за шта је укупно планирано 7,2 милијарди динара.

Како је саопштило Министарство привреде, одобраваће се старт-ап кредити за почетнике – предузетнике и правна лица.

Предвиђени рок отплате је до пет година, у оквиру којег је грејс-период до године.

Фонд за развој ће радити и на унапређењу пословања кроз пласирање кредита за трајна обртна средства (рок отплате до пет година, у оквиру којег је грејс-период до девет месеци), за текућу ликвидност (рок отплате до 18 месеци, у оквиру којег је грејс-период до три месеца) и краткорочних кредита (рок отплате од три до 12 месеци).

Планиране су и инвестиције кроз кредите за инвестициона улагања (рок отплате од седам до десет година, у оквиру којег је грејс-период до годину).

Кредити ће се одобравати уз најнижу каматну стопу од 1,5 одсто уз гаранцију банке, на годишњем нивоу, или три процента уз остала средства обезбеђења.

Година предузетништва 2016. је велики пакет различитих програма државе чији је циљ да се ојачају предузетничке снаге, помогне предузетницима који почињу посао или су га, до одређеног нивоа, већ развили и пружи финансијски и нефинансијски ослонац за дугорочни развој предузетничког духа.

Д. В.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести