Газпром Енергохолдинг заинтересован за пројекте у Србији

БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић састао се данас у Београду са представницима руске компаније Газпром Енергохолдинг, која се бави електроенергетиком и водећа је компанија у том сектору у Русији.
1
Фото: Youtube Printscreen

У питању је "ћерка фирме" руског енергетског гиганта Газпром, наводи се у саопштењу Министарства енергетике, а представници Газпром Енергохолдинга заинтересовани су да инвестирају у енергетске пројекте у Србији.

Руску делегацију предводио је генерални директор Газпром Енергохолдинга, Денис Федоров. 
 

Пословање Газпром Енергохолдинга заснива се на развоју и имплементацији пројеката из традиционалних извора енергије - гаса и угља, али је план да инвестиције прошире и на обновљиве изворе енергије. 

"Спремни смо за даље пројекте и у области ОИЕ, а наше ширење на европско тржиште хтели бисмо да започнемо управо из Србије, поучени позитивним искуствима Газпромњефта, компаније која има већински удео у Нафтној индустрији Србије, али и имајући у виду наш заједнички пројекат Термоелектране-топлане у Панчеву", казао је извршни директор Газпром Енергохолдинга, Денис Федоров. 

На састанку је, додаје се у саопштењу, позитивно оцењена досадашња реализација ТЕ - ТО Панчево, заједничког пројекта НИС-а и Газпром Енергохолдинга. 

План је да годишња производња електричне енергије у ТЕ - ТО износи 1400  гигават часова што је, примера ради, довољно за снабдевање 230.000 просечних домаћинстава. 
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести