Генерали Осигурање Србија прва Family Friendly финансијска организација у Србији

БЕОГРАД: Генерали Осигурање Србија је прва финансијска организација у Србији и региону која је добила сертификат Family Friendly Enterprise. Сертификат се додељује предузећима која својим запосленима омогућавају да лакше ускладе обавезе у приватном животу с обавезама на послу. Сертификат је примио председник Извршног одбора Генерали Осигурања Србија Драган Филиповић.
2
Фото: Generali osiguranje Srbija

Драган Филиповић, председник Извршног одбора и CEO Генерали Осигурања Србија, тим поводом је рекао:

„Поносан сам на овај сертификат, јер потврђује да су нам запослени на првом месту. У нашој компанији ради преко 1.500 људи. Њихово задовољство је услов за успешно пословање компаније и због тога желимо да им омогућимо да без стреса уживају у неким од најзначајнијих догађаја у животу. С обзиром на то да послујемо у индустрији у којој је темпо рада веома динамичан и интензиван, важно нам је да наши људи могу да ускладе своје приватне потребе са послом. Направили смо озбиљну разлику у условима рада, не само у односу на наше раније пословање, већ и у поређењу са другим компанијама у Србији и региону”.

Family Friendly Enterprise је поступак доделе сертификата компанијама за друштвено одговорно управљање са фокусом на усклађивању рада и приватног живота запослених. Сертификат додељује TMS CEE d.o.o. према сертификационој шеми Еквилиб института.

Захваљујући погодностима које нуди запосленима, Генерали Осигурање Србија сврстало се међу престижне послодавце и постало прва финансијска организација, од преко 90 у Србији, која је добила овај значајан сертификат, који потврђује породично одговорно пословање компаније.

Генерали Осигурање Србија већ извесно време својим запосленима омогућава рад с флексибилним радним временом, рад ван канцеларије, посебан пакет погодности за особе са инвалидитетом, саветовање родитеља при уписивању деце у средње школе, скраћено радно време након породиљског одсуства уз исплату пуне зараде, додатне дане годишњег одмора за самохране родитеље, плаћање школског материјала за децу самохраних родитеља. Запослени имају и зону за предах уз друштвене игре или масажу и могућност опуштања уз јогу.

Генерали Осигурање Србија жели да након основног добије и пуни FFE сертификат. Право на стицање пуног сертификата стиче се након три године успешног спровођења мера. Генералијев Фамилy Фриендлy тим планира и увођење нових мера, као што су новчане позајмице за запослене, додатни слободни дани за новопечене тате, слободни дани и скраћено радно време за полазак деце у вртић или школу, прилагођавање радних услова личној ситуацији запосленог, слободни дани за учешће у волонтерским активностима, појачана комуникација са запосленима и др.

 Компаније Генерали Реосигурање Србија и Генерали Друштво за управљање добровољним пензијским фондовима такође су добиле сертификат.

О компанији

Генерали Осигурање Србија је друга највећа осигуравајућа компанија у Србији и лидер у животном и здравственом и осигурању. Члан је Генерали групе, независне међународне компаније из Италије. Основана 1831, Генерали група се налази међу водећим светским осигуравачима. Њен укупни приход од премије износио је 68 милијарди евра 2017. године. Са око 71.000 запослених и 57 милиона клијената у преко 60 земаља света, Генерали има водећу позицију у Западној Европи и све веће присуство у Централној и Источној Европи и Азији. Corporate Knights Ranking је прошле године уврстио Генерали групу међу најодрживије компаније на свету. 

У Аустрији, Централној и Источној Европи и Русији, Генерали група послује преко своје регионалне канцеларије у Прагу и налази се међу три водећа осигуравача у региону.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести