Грци очекују и више од милион туриста из Србије ове године

БЕОГРАД: Туристичка сезона у Грчкој протиче у најбољем реду, а очекује се да  ту земљу, која важи за једну од најомиљенијих дестинација српских туриста, посети између 800.000 и 1,1 милион туриста из Србије, каже председник Удружења Грци Србије Василис Провелегиос.
more letovanje
Фото: pixabay.com

Провелегиос за Танјуг наводи да Грчка ове године очекује рекордан број туристичких посета, због чега, од епидемиолошких мера за туристе, важи само обавезно ношење маски у затвореном простору.

"Туристи у Грчкој се ове године осећају крајње слободно, што не важи за Грке који живе тамо", указао је Провелегиос.

Срби у Грчкој, каже, углавном летују на Пелопонезу и неким острвима.

"Претходних година нису сви летовали, па ове године користе прилику да буду на мору у Грчкој", констатује Провелегиос, који је и председник Грађанске странке Грка Србије.

Верује да ће током лета Грчку посетити око 24 милиона туриста.

Када је реч о ситуцији са пожарима, који због високих температура, букте у Грчкој, Провелегиос преноси да су на Криту расељена нека села, али да је за сада све под контролом, захваљујући спасилачкој и ватрогасној инфраструктурИ.

"На Криту су расељена села ради предострожности. Успели су да спрече ширење пожара на места која су расељена. Неколико кућа је изгорело, али све то држава може да санира у кратком периоду", навео је Провелегиос.

Он је подсетио да је синоћ избио пожар на брду изнад Атине.

"Врућине су велике и има много оних који се неодговорно понашају тамо где је лако да дође до пожара, па се несреће дешавају. Није се десило до сада да постоји већа претња за државу, јер оно што се запали, за сада се држи под контролом", рекао је Провелегиос.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести