Хрватске фирме у Србији траже 45 армирача, тесара, зидара, плата 750 евра

Очигледно да и суседна Хрватска кубури с радницима појединих занимања те је принуђена на то да их тражи у суседним државама, па и код нас.
1
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, Национална служба за запошљавање Србије огласила је слободна радна места за рад у Хрватској за послодавца „Кала” д. о. о. из Церника, којем на годину дана треба 45 радника из Србије.

Послодавац је фирмаКалад. о. о. из Церника

Тај хрватски послодавац, који се бави градњом, тражи десет армирача, по пет бетоничара, фасадера и керамичара, по десет тесара и зидара. Сви они радили би по градилиштима у Хрватској. Услов хрватског послодавца је да имају 3. степен школске спреме и годину дана искуства на пословима и да поседују возачку дозволу Б категорије. Нето зарада за све грађевинске раднике је између 600 и 750 евра, уз теренски додатак који дневно износи 6,67 евра.

Послодавац обезбеђује трошкове смештаја у месту рада, као и храну и превоз до градилишта. Такође, хрватски послодавац сноси трошкове групног превоза од Србије до Хрватске, који ће бити организован уколико се група радника тражене струке јави на расписани оглас.

Оглас је отворен до 30. октобра, а више информација може се наћи на сајту НСЗ-а.

Љ. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести