НЕВИЂЕНИ РАСТ ПРОФИТА ТИКТОКА Власник богатији ЗА 60 ОДСТО

Профит кинеске компаније Бајтденс, власника платформе ТикТок, у 2023. порастао је за 60 одсто и тако надмашио раст главних кинеских технолошких конкурената као што су Тенсент и Алибаба.
1
Фото: Youtube Printscreen

Зарада пре камата, пореза на добит и амортизације (EBITDA) фирме Бајтденс скочила је са око 25 милијарди долара у 2022. години на више од 40 милијарди долара у 2023. години, према анонимним упућеним изворима агенције Блумеберг.

Према истим изворима, Бајтденс је прошле године такође повећао приход са 80 милијарди долара у 2022. на скоро 120 милијарди долара у 2023, преноси Танјуг.

Резулатати показују да је Бајтденс први пут претекао конкурентску кинеску компанију Тенсент, како по приходу, тако и по профиту, пошто је искористио своје популарне платформе за кратке видео записе како би се проширио на међународну онлајн трговину и одржао своју глобалну популарност.

Интерни подаци Бајтденса нису званично потврђени, али они сугеришу да је компанија постала један од најбрже растућих светских технолошких гиганата у 2023.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести