Победници 7. Регионалног APP изазова посетили конференцију у Барселони

Ученици Митровачке гимназије на фестивалу креативности
2
Фото: Промо

БЕОГРАД: Телеком Србија и компаније чланице Телеком Србија групе, м:тел БиХ и м:тел Црна Гора, организовале су посету конференцији ОФФФ у Барселони за талентоване ученике из региона, креаторе најбољих апликација за мобилне уређаје на 7. Регионалном апп изазову.

Ученици гимназије у Сремској Митровици и њихова професорка, као победници из Србије, присуствовали су међународној конференцији која представља и својеврсни фестивал креативности и дизајна на пољу дигиталних и визуелних уметности. Конференција намењена како почетницима, тако и искусним професионалцима, нашим младим талентима пружила је драгоцену прилику да се упознају са личним причама о успеху остварених дизајнера и указала на потребу стварања личног потписа у обликовању садржаја у сфери дигитала.

Фото: Promo

„Предавања и презентације на овој конференцији за нас су била веома занимљива, инспиративна и подстакла су нас да размишљамо о неким новим будућим пројектима. Упознали смо се са искуством и начином рада на пројектима великих светских дизајнерских кућа, а имали смо доста слободног времена и да обиђемо Барселону и доживимо лепа искуства које ћемо дуго памтити“, изјавили су чланови тима „Sylent“ из Митровачке гимназије.

Професорка информатике, Нада Мишковић, ментор победничког тима, позитивно је оценила пројекат мтс апп конкурса и Регионалног апп изазова, будући да победа на оба нивоа такмичења води до главне награде и посете конференцији у Барселони.

Фото: Promo

„Овај конкурс је сјајна идеја и реализација једног оваквог  пројекта омогућава младим људима да идеје, знање и труд представе на јединствен начин. Осим велике части да се победи на овако једном захтевном такмичењу, и сама награда је величанствена. ОФФФ конференција охрабрује пре свега младе људе да презентују своје идеје на потпуно нови начин. То је спој младости, енергије, креативности која кроз едукативне и мотивационе презентације даје крила младим људима да своје идеје представе свету“, изјавила је професорка Мишковић. 

Тим „Сyлент“ чија победничка апликација „BeQuiet“ аутоматски искључује звоно телефона на местима на којима је тон звона непожељан, посетом конференцији добио је прилику не само да прошири своје знање и упозна град,  већ и да се дружи са победничким тимовима из БиХ и Црне Горе.

(Промо)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести