ШТА КАД ВАМ ТЕЛЕФОН УПАДНЕ У ВОДУ Пиринач није опција, али ево шта МОЖЕТЕ учинити

Када вам мобилни телефон падне у воду или се, пак, по њему нешто пролије, често се као решење предлаже стављање уређаја у пиринач, како би извукао влагу.
а
Фото: AI, Free

Међутим, упркос томе што је то популаран савет, Епл, као и већина стручњака за техничку подршку, изричито су против такве праксе. Епл се, додуше, држи савета за ајфон, али и остали произвођачи не воле кад им корисници дођу и кажу да су телефон држали у овој житарици. А ево и зашто.

„Не стављајте свој ајфон у пиринач. Тако би ситне честице пиринча могле да оштете ваш мобилни телефон”, кратко се наводи у Епловим документима. Уместо тога, саветују да се направе следећи кораци.

„Лагано лупкајте свој телефон о руку, с конектором окренутим према доле, како би из њега изашао вишак течности. Оставите свој телефон на сувом месту с добрим протоком ваздуха. Никако на радијатор или неко друго грејно тело!

После најмање пола сата, покушајте да га напуните помоћу лигхтнинга или УСБ-Ц кабла.

Ако вам се после тога појави упозорење, још увек имате течности у конектору или испод пинова вашег кабла. Оставите свој телефон на сувом месту са добрим протоком ваздуха онда цео дан. Повремено покушавајте да га напуните. Мобилном телефону можда ће требати и читава 24 сата да се осуши.

Ако се ваш мобилни телефон осушио, али се још увек не пуни, искључите кабел из адаптера и адаптер из утичнице и затим их поновно спојите.”

Епл у својим документима подршке саветује корисницима да не суше ајфон помоћу фена за косу или уметањем предмета у конектор, на пример, штапића за уши или папирних марамица. Стрпљење и молитва, то су савети.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести