Изградња 200 станова за полицајце  у Сремској Митровици

Одлуком Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, којој је председавала председница Владе Србије Ана Брнабић, у прву фазу пројекта је укључена и Сремска Митровица, где се планира изградња 200 станова.
1
Фото: Dnevnik.rs

Тако се тај град придружио Београду, Новом Саду, Нишу, Врању, Крагујевцу и Краљеву, у којима ће у овој фази бити грађени станови за припаднике снага безбедности.

То је пројекат од изузетног значаја за Републику Србију и управо зато укључили смо и јавна предузећаСрбијагас“, Телеком Србијаи ЕПС, да би помогла да се он спроведе (Ана Брнабић)

– То је пројекат од изузетног значаја за Републику Србију и управо зато укључили смо и јавна предузећа – „Србијагас“, „Телеком Србија“ и ЕПС, да би помогла да се он спроведе – истакла је Ана Брнабић. – Такође, на иницијативу председника Србије Александра Вучића, биће пронађене што боље локације за изградњу станова. Станови за припаднике снага безбедности у Београду у првој фази ће бити грађени у Земуну, а у септембру се очекује почетак радова на изградњи првих станова у Врању и Нишу. Након тога, изградња ће сукцесивно почињати и у другим градовима, а највећим делом ће се користити материјали домаће производње.


Огледни стан на локацији „Земунске капије“

Закон о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности усвојен је у Скупштини и ступио је на снагу 1. јуна ове године. Огледни стан на локацији „Земунске капије“ од 18. јуна могу погледати сви заинтересовани припадници снага безбедности, а Влада Србије их још једном позива да са својим породицама обиђу огледни стан и упознају се с квалитетом изградње, изгледом стана и добију детаљне информације о условима куповине.


Чланови Комисије разговарали су и о наредној фази пројекта у коју ће бити укључене додатне локалне самоуправе, у складу с чим је Комисија донела одлуку да се започне израда нове процене потреба у градовима и општинама широм Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести