Још 200 места за нове бизнис пројекте уз подршку државе

БЕОГРАД: Још 200 слободних места остало је за обуку и финансирање новооснованих предузетника, будућих стартапа, задругара, микро и малих предузећа, у оквиру другог циклуса Програма промоције предузетништва и самозапошљавања Владе Србије, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС).
privredna komora srbije
Фото: PKS
Како се наводи, заинтересованима су за покретање бизниса или унапређење досадашњег пословања на располагању подстицајна средства до 3,6 милиона динара по пројекту.
 
Програм спроводи Канцеларија за управљање јавним улагањима у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије и уз стручну подршку Немачке развојне банке (КфВ). Укупно расположива средства за реализацију овог Програма износе 300 милиона динара.
 
ПКС је партнер у имплементацији Програма коме је поверена је реализација стручно-едукативних обука и менторско вођење и саветовање апликаната.
 
Новац је и у другој фази спровођења Програма доступан кроз кредите са повољним каматама код партнерских банака, а предвиђена су и бесповратна средства.
 
Програм обухвата петодневну обуку за израду пословно-инвестиционог плана, повољне банкарске кредите код комерцијалних банака, партнера у пројекту, гаранцију за кредите банака партнера, бесповратна средства корисницима који успешно отплате кредит у износу до 20 одсто укупног инвестиционог улагања, и менторско вођење и саветовање.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести