Ју:Профит Железаре 2017. биће већи од 20 милиона евра

БЕОГРАД : Железара Смедерево добро послује и на крају 2017. оствариће профит већи од планираних 20 милиона евра, изјавио је данас Ју Јонг, председник Хестил групе, која је власник српске челичане.
hestil
Фото: Tanjug

Челник Хестила, који је управо допутовао у Србију, у ексклузивном интервјуу Тањугу каже да је у смедеревској железари решен велики број проблема у протеклих годину дана, да је железара сада сређена и да се из регионалне трансформише у глобалну компанију. 

Ју Јонг каже да су два разлога његове посете Србији: да би се ближе упознао са полугодишњим пословањем Железаре Смедерево у 2017, као и због посете Србији председника Сталног комитета 12. Свекинеског народног конгреса Кине Џанг Деђианга.

"Од јуна 2016, када је Хестил, преузео српску челичану и протеклих годину дана смо направили велике промене, направили смо профит и смањили губитке. Све то захваљујући великим напорима Владе Србије и запослених", нагласио је Ју.

Хестил, према његовим речима, не би могао да оствари такав успех без велике подршке коју је обезбедила Влада Србије, а посебно садашњи председник Србије Александар Вучић, који је посветио велику пажњу железари.

"Веома га (Вучића) поштујемо због тога. Хвала му, јер без њега и владе не бисмо остварили такав успех", додао је Ју.

Циљеви Хестила су, наводи, да српску железару уложи ове године 120 милиона евра како би остварио производњу од два милиона тона, вредну око 800 милиона долара.

"На основу свих фактора, уверени смо да ћемо постићи зацртане циљеве и да ће профит у 2017. бити не само предвиђени 20 милиона евра већ и више од тога", нагласио је Ју.
 

Железару ће обићи и председник Сталног комитета 12. Свекинеског народног конгреса Кине Џанг Деђианг, који ће боравити у званичној посети Србији од 16. до 18. јула, на позив председнице Народне скупштине Србије Маје Гојковић. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести