Како се пријавити и проверити пријаву за новчану помоћ

Од синоћ је почело пријављивања грађана за директну помоћ од 60 евра, односно по 30 евра у два наврата, у оквиру трећег пакета помоћи државе у борби против пандемије.
novac pare

Сајт трезора је за пријаве отворен од поноћи, а систем пријављивања је веома једноставан - укуцате јединствени матични број грађана, број личне карте и банку преко које желите да примите помоћ.

Право на новчану помоћ државе у износу од 30 плус 30 евра имају пунолетни држављани Србије на дан 23. априла 2021. године, који имају пребивалиште на територији Републике Србије и важећу личну карту.

Пријавити се можете порталу Управе за трезор ОВДЕ.

Такође, своју пријаву можете да проверите ОВДЕ.

По плану исплате до 6. маја биће исплаћени сви пензионери, од 7. маја креће исплата корисницима социјалне помоћи и управе за кривичне санкције, а од 12. маја исплата свим осталим грађанима. Циљ је да сви буду исплаћени до 20. маја.

„Пауза између 9. и 12. маја је јер исплаћујемо другу минималну зараду као део пакета помоћи привреди“, рекао је министар Синиша Мали.

Пензионери, корисници новчане социјалне помоћи и људи у заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују, а новац ће им бити уплаћен аутоматски.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести