Карго линија између Кине и Србије, одлична могућност за привреднике

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић оценила је данас да је успостављање железничке карго линије између Србије и Кине одлична прилика за домаће привреднике, али и за привреднике у региону.
1
Фото: Tanjug

Министарка Михајловић присуствовала је данас, заједно с председником Републике Александром Вучићем и замеником министра трговине Кине Цхеном Кемингом, на железничкој станици у Новом Београду доласку првог теретног воза из Кине, којим је из града Ðинана у провинцији Шангдонг довезено више од 500 тона опреме за изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта.

"Отварање ове железничке карго линије значајно је и због наших, али и привредника из региона, јер добијају могућност да извозе своје производе на кинеско тржиште, али и да увозе робу из Кине. Захваљујући добрим односима два председника, Александра Вучића и Си Ðинпинга, наша билатерална и економска сарадња је све боља”, истакла је Михајловићева.

Како се наводи у саопштењу из њеног кабинета, она је додала да је железнички саобраћај много исплативији од ваздушног и поморског, и изразила задовољство што је Србија део глобалне иницијативе "Појас и пут”, у којој железнички саобраћај заузима један од централних видова саобраћаја, чији је део и брза пруга од Београда до Будимпеште.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести