Кинеска Ексим банка задовољна реализацијом пројеката

БЕОГРАД: Србија је главни партнер кинеске Ексим банке у региону, а пројекти које ова институција финансира у Србији реализују се веома ефикасно, речено је данас на састанку потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, с амбасадором НР Кине Ли Манчангом и делегацијом кинеске Ексим банке.
1
Фото: Youtube Printscreen

Председник Надзорног одбора кинеске Ексим банке Ју Сјуеђун рекао је да је делегација ове највеће извозне банке у свету у посету Србији дошла како би се уверила у квалитет реализације завршених и текућих пројеката и разговарала о потенцијалним новим пројектима, саопстено је из кабинета Михајловићеве.

“Сви пројекти су били веома успешни и показују велико пријатељство које постоји између НР Кине и Србије”, рекао је Ју.

Потпредседница Михајловић рекла је да је Влада Србије до сада имала одличну сарадњу с Ексим банком и да очекује да она буде настављена и на новим пројектима, међу којима је посебно важна изградња ауто-пута Прељина-Пожега, за који је крајем 2017. потписан комерцијални уговор.

“Заједно смо реализовали и реализујемо велике и важне инфраструктурне пројекте, као што су изградња моста Земун-Борча са 22 километра приступних саобраћајница, изградња ауто-пута на друмском Коридору 11 и пројекат модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта, где је изградња већ започета. Ускоро очекујемо и потписивање комерцијалног уговора за деоницу Нови Сад-Суботица”, рекла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести