Кинески прерађивач кукуруза “Меихуа Груп” заинтересован за улагања у Банат

Највећа светска корпорација за прераду кукуруза из Кине “Меихуа груп” која привређује у стотинак  земаља, заинтересована је да бизнис започне и у нашој земљу, и то у Панчеву. Вест су потврдили у  Служби за односе с јавношћу Града Панвчева рекавиши да Град Панчево планира да кинеским привредницима понуди Северну индустријску зону чије је комунално опремање у току, и да о томе дуже време разговарају у ишчекивању прве посете кинских предузетника.
kukuruz
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Тачно је да је светски прерађивач кукуруза у производе од кукуруза  заинересован за Панчево, али је Панчево само један од градова где планира “Меихуа груп” да послује. Очекује се да током октобра већа група привредника из Кине, између којих и из светског гиганта “Меихуа груп” дође у Србију и посети и Панчево, и на лицу места виде могућности и моделе улагања у Северну индустријску зону  –речено је у Служби за односе с јавношћу Града Панчево.

Град Панчево располаже са 75 хектара градског земљишта за гринфилд инвестиције, где је могућа изградња свих врста објеката и организовање производње за све намене чија делатност није штетна на непосредну и ширу околину.

Северна индустријска зона пружа инвеститорима  предности јер је удаљена пет километара од центра Панчева, осам километара од Луке “Дунав”,  18 километара од Београда и 30 километара од аеродрома “Никола Тесла” и што излази на државни пут другог реда, и представља везу  Београда са Новим Садом и даље ка  Вршцу и са границом са Румунијом.

З. Делић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести