Кисић: Нова прилика да 10.000 младих заснује радни однос

КРАГУЈЕВАЦ: Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић истакла је данас у Крагујевцу да ће 10.000 младих људи имати нову прилику да у оквиру програма "Моја прва плата" по први пут заснује радни однос.
Танјуг/Раде Прелић/Дарија Кисић Тепавчевић
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Дарија Кисић Тепавчевић

Кисић Тепавчевић је навела да је тај програм први пут покренут прошле године и да је постигао велики успех, будући да је 8.224 младе особе добило прилику да по први пут добију посао и плату.

Како је истакла, анкета међу запосленим младим особама је показала да би више од 90 одсто њих препоруцило овакав начин радног ангажовања својим пријатељаима, а више од 80 одсто је исказало интересовање да остане да ради код истог послодавца након истека овог програма.

Водећи се тим успехом, Влада Србије одлучила да се програм настави и ове године, додала је Кисић Тепавчевић.

"Обилазећи ова предузећа видели смо да готово сви послодавци желе да задрже младе људе који су се запослили током прошле године у овом програму. Водећи се овим успехом, програм желимо да наставимо и ове године, 10.000 младих људи који су на евиденцијама Националне службе за запошљавање, младих од 30 година, ће добити прилику да заснују свој радни однос и ове године су издвојена и већа финансијска средства за њихове месечне материјалне надокнаде", рекла је Кисић Тепавчевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести