Компанија Лесафр купила Алтекову фабрику квасца у Сенти

МАРК-ЕН-БАРО (Француска): Француска компанија у индустрији квасца и ферментације Лесафр купила је фабрику квасца фирме Алтек у Сенти, саопштила је данас та француска компанија.
lasafr
Фото: Lesaffre

Поменута фабрика ће се од сада звати Биоспрингер РС и наставиће да производи пекарски квасац за српско тржиште и екстракте квасца за прехрамбену индустрију и индустрију сточне хране, наводи се у саопштењу Лесафра.
Генерални директор Алтека Олрик Блејк је изјавио да је један од кључних циљева његове компаније био да обезбеди дугорочну будућност српске фабрике и запослених.
"Компанија Алтек је задовољна што ову фабрику продаје породичној групацији која је међународно позната по својој професионалности и квалитету производа и услуга. Будућност фабрике је била од кључног значаја у преговорима које смо водили", рекао је Блејк. 
Овом трансакцијом, Алтек наставља да се бави основним делатностима у сегменту сточне хране и прихране усева и да се повлачи из осталих активности, додаје се у саопштењу.
"Ова куповина ће ојачати наше присуство на тржишту екстракта квасца. Сада са осам фабрика широм света (западна и источна Европа, Кина, Сједињене Државе, Бразил), још смо више посвећени испуњавању специфичних потреба својих купаца", изјавио је генерални директор Лесафр Групе, Антоан Бол.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести