Конкурс "Инфраструктура железнице Србије" за 70 радника

БЕОГРАД: "Инфраструктура железнице Србије" објавила је данас јавни конкурс за пријем у радни однос на одређено време, укупно 70 радника, од чега 46 саобраћајно транспортних радника и 24 саобраћајно транспортних техничара - отправника возова.
1
Фото: Tanjug

Радници се примају у радни однос на одређено време до полагања стручног испита, а најдуже до 12 месеци, ради оспособљавања за рад 

и полагања стручног испита, наведено је у саопштењу.

Од 46 саобраћајно транспортних радника, конкурс се расписује за пријем 16 кандидата за организациони део Рума, а пријем 30 кандидата планиран је за организациони део Суботица.

Од 24 отправника возова колико је планирано за пријем у радни однос, по 12 их је предвиђено за организационе делове Ужице и Суботица.

За саобраћајно транспортне раднике потребно је основно образовање, док је за отправнике возова потребно средње стручно образовање, занимање саобраћајно транспортни техничар. 

За оба образовна профила неопходна је и посебна здравствена способност, према Правилнику о здравственим условима које морају испуњавати железнички радници.

Рок за подношење пријава је 15 дана, а избор кандидата биће обављен 30 дана након истека рока за подношење пријава.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести