„Корисници Хуавеја у региону немају разлога за бригу“

ЗАГРЕБ: Корисници "Хуавејевих" уређаја у региону немају разлога за бригу, изјавио је генерални менаџер компание за Србију, Хрватску, Словенију, Борну и Херцеговину, Црну Гору и Албанију Же Жанг.
huavei pixabay
Фото: pixabay.com

"Хуавеј је тренутно под великим притиском...Радимо без престанка како бисмо својим корисницима осигурали подршку, а морам да се захвалим и ''Гуглу'' на помоћи. Ми смо приватна компанија иако постоје гласине да неко други стоји иза нас - бавимо се бизнисом те нам није драг што смо увучени у политичка препуцавања", рекао је Же за хрватски портал Индекс.

Како каже, једино што кинески гигант сада може да уради је да се посвети послу и настави да пружа квалитетне услуге својим корисницима.

Истиче да компанија за сада није имала проблема са пословањем у региону, а да очекује и још бољу продају ове сезоне.

"Хуавеј производи добре уређаје, а пресудно за одлуку о куповини јесте одговор на питање да ли је неки производ добар или није. Свесни смо да купци за сада мисле да можда куповином Хуавеијевог уређаја преузимају одређени ризик, али оно што желим да им поручим јесте да, уколико им се наш производ свиђа, да га слободно купе, а ми обећавамо да ћемо се ми побринути да све функционише добро и да немају никакве бриге", каже Же.

Наводи да "Хуавеј" и даље жели да користи оперативни систем "Андроид".

"Компанија улаже велика средства у екосистем ''Андроида'' и нама је то приоритет и желимо да користимо тај оперативни систем за који сматрамо да је одличан. Не желимо да заменимо оперативни систем, осим ако не будемо присиљени на то. Тако да нам је главни приоритет да останемо на ''Андроиду''", прича Же.

Додаје да је питање времена када ће "Хуавеј" да постане највећи произвођач мобилних уређаја на свету.

"Хуавеј" за сада држи друго место међу произвођачима мобилних уређаја у свету.

Компанија се нашла у средишту трговинског рата између Кине и САД након што је амерички председник Доналд Тамп 15. маја потписао извршну наредбу којом се из безбедносних разлога забрањује коришћење опреме 

Кинески гигант е нашао и на црној листи, па је америчким компанијама попут "Гугла" и "Фејсбука" ограничења сарадња са "Хуавејем".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести