Кризни штаб дозволио одржавање Пољопривредног сајма

Новосадски сајам је добио дозволу Кризног штаба Владе Републике Србије за организацију приредби, у термину од 18. до 24. септембра, када ће бити одржан 88. међународни пољопривредни сајам, 53. међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Како се наводи у саопштењу, у одговору на Допис Новосадског сајма, наведено је да је неопходно да се примене сви протоколи, попут оних на фестивалу Егзит, недавно одржаном у Новом Саду, а то значи да ће услови за излагаче и посетиоце бити - дигитални зелени сертификат (потврда о вакцинацији или прележаном КОВИД-у 19), негативан брзи антигенски или ПЦР тест.

„Међународни пољопривредни сајам је кључни догађај у области агробизниса у овом делу Европе и место на којем Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и све релевантне покрајинске и институције Града Новог Сада представљају субвенције за пољопривредну производњу, а излагачи најновија достигнућа у аграру, производе и искуства. Поред бројних домаћих излагача, долазак су најавиле и фирме из Чешке која је Земља партнер, Италије, Шпаније, Белорусије, Пољске, Холандије, Турске…, као и земаља у окружењу“, наводи се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести