Куповина Сунока на чекању

Аустријски произвођач шећера, скроба и концентрата од воћа „Аграна” највероватније неће моћи да купи у потпуности српску компанију „Суноко”, већ само 51 одсто , оценио је финансијски директор концерна Штефан Битнер.
mk grupa logo
Фото: Илустрација

Он је, представљајући финансијски извештај за првих шест месеци ове године, рекао да „Аграна” у сегменту шећера намерава да настави да расте у Југоисточној Европи, али да је куповина „Сунока” у Србији, због питања конкурентности, на чекању. Европска комисија, како је пренео, детаљно разматра тај посао.

"„Аграна” је у јулу предала понуду за откуп и две шећеране „Хеленик шугара” у Србији, с уделом на тржишту од 30 одсто, али је аустријски концерн од тога одустао", додао је Битнер.

Иначе, „Аграна” је у првој половини пословне године профитирала од високе цене шећера, као и малим залиха у Источној Европи, те је удвостручила свој пословни резултат у сегменту шећера, на 36,6 милиона евра.

Компанија „Суноко” је власништво бизнисмена Миодрага Костића. У Сасаву компаније су тришећеранекоје раде,  у Врбасу, Пећинцима и Ковачици,  и још неколико које више шећер не производе.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести