Љајић: Нема економског раста без повећања извоза

МОСТАР: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је изјавио вечарас у Мостару да Србија треба да повећа робну размену са БиХ, као и да повећање извоза може да убрза привредни раст наше земље.
rasim ljajic
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Са БиХ имамо робну размену на нивоу од 1,7 милијарди евра годишње, наш извоз је био (прошле године) око 1,2 милијарде", рекао је Љајић Тањугу додајући да је БиХ за нашу земљу једно до треће извозно тржиште.

Како је рекао, Србија учествује као земља партнер на Међународном сајму привреде у Мостару, од 10. до 14. априла, како би отворила нова тржишта за наше привреднике.

"Овде смо да би отворили нова тржишта за наше привредника и да они направе неколико нових уговора и пронађу партнере у Мостару. Сигуран сам да је то најбољи начин за опоравак наше економије. Нема економског раста без повећања извоза, али да бисте повећали извоз морате, осим тога што треба да имате квалитетан производ, да обезбедите и нова тржишта", рекао је Љајић на пријему у организаицији Привредне коморе Србије.

Љајић истиче да су свако ново тржиште и сваки нови партнер шанса више за наше привреднике да буду конкурентнији.

Према његовим речима, Србија из БиХ углавном увози полупроизводе и сировине, а пласира у БиХ велики део производа укључујући и житарице ,воће и поврће и друге артикле.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести