Литар горива појефтинио прошле недеље за два динара

БЕОГРАД: Просечна малопродајна цена бензина прошле недеље је била мања за око два динара у односу на јануар, кажу у Удружењу нафтних компанија Србије и наводе да су цене горива месец и по дана у благом паду и да се тај тренд наставља и даље.
benzinska_pumpa/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Појефтињење нафте у свету осећа се и у Србији, а анализа Удружења нафтних компанија Србије показала је да је у односу на цену средином јануара, прошлонедељна просечна малопродајна цена бензина је била мања за 2,1 динара по литри, дизела за 6,13 динара по литри и ТНГ аутогаса за 2,9 динара по литри.

Како је Танјугу речено у том Удружењу, бензин и дизел су ове недеље јефтинији још за око динар по литри, тако да је у односу на највишу цену забележену ове године дизел гориво појефтинило за седам динара по литри, а бензин за три динара по литри.

Како наводе у Удружењу, наредне седмице када буду прикупљени подаци за читаву седмицу знаће се прецизнији подаци.

Кажу да је према подацима просечне маопродајен цене, у периоду од 13. јануара до 19. јануара Евро Премијум БМБ 95 коштао 149,97 динара по литри, а према подацима за период од 2. марта до 8. марта 147,87 динара.

Просечна малопродајна цена Евродизела је од 13. јануара до 19. јануара износила 164,35 динара по литри, а Аутогаса ТНГ 83,84 динара по литри.

Просечне малопродајне цене Евродизела од 2. марта до 8. марта су 158,22, а Аутогаса ТНГ 80,93 динара по литри.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести