Мали: Пријава за помоћ од 28. априла до 15. маја

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће пријава за све који желе да приме помоћ од "30 плус 30 евра" почети 28. априла и да ће трајати до 15. маја.
novac pare

Министар Мали је, гостујући на ТВ Прва, рекао да они који примају социјалну помоћ и пензионери не морају да се пријављују, а да се пријављују сви остали пунолетни грађани који желе ту помоћ.

У мају сукцесивно креће исплата првих 30 евра и до краја маја ће бити завршена. Других 30 евра грађани ће добити у новембру, навео је министар финансија.

Мали је рекао да је у плану и помоћ за незапослене и да ће ту помоћ добити сви који су у четвртак, када је усвојена уредба, били евидентирани на Тржишту рада. Они ће у јуну добити 60 евра.

Две пуне минималне зараде, око 500 евра, добиће сви самостални уметници и додатних 500 евра запослени у области угоститељства, туризма, турситички водичи, рент а кар агенције, рекао је Мали.

Када је реч о помоћи за грађане на Косову и Метохији, министар је рекао да ће сви добити помоћ од 100 евра, а да ће незапослени на КиМ добити 200 евра.

Мали је рекао да грађани са КиМ не морају да се пријављују за помоћ и да ће новац добити у мају.

Мали је такође подсетио да је 1.130.000 радника добило 50 одсто минималне зараде. Имамо још два пута по 50 одсто минималне зараде, рекао је Мали. Он је навео да ће се шест месеци исплаћивати и 600 евра по аутобусу за аутопревозике, а да је прва исплата у априлу.

О априла до новембра Србија ће сваког месеца имати неку врсту помоћи коју уплаћује или привреди или суграђанима, нагласио је Мали.

Мали је најавио и ребаланс буџета за ову годину и објаснио да је главни разлог за то трећи пакет помоћи.

Прошле године имали смо два пакета помоћи укупне вредности 704 милијарде динара, то је скоро шест милијарди евра. Овај трећи пакет је вредан 257 милијарди динара, навео је Мали.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести