Маск најавио долазак "Тесле" на тржиште Србије и Хрватске

ПАЛО АЛТО: Главни извршни директор компаније "Тесла", Илон Маск, најавио је на друштвеној мрежи Твитер долазак те компаније у Србију, Словачку и Хрватску.
tesla
Фото: pixabay.com

"Надамо се отварању у Словачкој, Хрватској, Србији и већем делу источне Европе почетком следеће године. Коначно, учинићемо Николу Теслу поносним да има своје аутомобиле у земљи из које је потекао", написао је Маск на свом Твитер налогу, преноси портал "International Business Times" (IBT).

Маск на новај начин, како додаје ИБТ, одаје почаст Николи Тесли, научном генију по којем је назван овај произвођач електричних аутомобила.

У информацији се напомиње да се Србија налази на размеђи централне и југоисточне Европе, да се граничи са Мађарском, Румунијом, Бугарском, Северном Македонијом, Хрватском, Босном и Херцеговином, те да је српска престоница, Београд, највећи град у југоисточној Европи са најдужом историјом насељености.

Маск тврди да ће "Тесла" продавница бити најбољи омаж српско-америчком проналазачу, инжењеру и футуристи који је дао велики допринос стварању модерног система напајања наизменичном електрицном енергијом, закључује ИБТ.

У Србији је, према подацима из 2018. године, било свега 148 електричних возила, а више од половине су путнички аутомобили. На многим локацијама у нашој земљи постављени су пуњачи за ова возила, а 15 брзих пуњача налази се на траси Коридора 10. Пуњачи су, такође, постављени на ауто-путевима, у јавним гаражама, у близини наплатних рампи, а на брзим пуњачима аутомобили се могу напунити за око 30 минута.

Аутомобил компаније "Тесла" под називом "модел 3" је почетком године добио "зелено светло" за почетак продаје у Европи. "Тесла" је од августа почео да шири продајну мрежу у источној Европи и куповина њихових возила могућа је однедавно у Мађарској, Пољској, Румунији и Словенији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести