Мења се Закон о стечају

Министарство привреде започело је јавну расправу о изменама и допунама Закона о стечају, која ће трајати до 30. октобра.Измене и допуне

 Закона се предлажу у циљу унапређења пословног окружења тако да оно буде сигурно за пословање, саопштило је то министарство.

Новим решењима превазилазе се проблеми у примени постојећег закона, побољшава положај поверилаца, уз заштиту интереса и очување положаја предузећа у стечају.Циљ је да стечај у пракси буде начин да предузеће превазиђе потешкоће, намири повериоце и стане на ноге, а у случајевима када то није могуће, намири повериоце и преосталу имовину прода неком ко ће је ставити у функцију.

Изменама и допунама Закона о стечају осигурава се активно учешће поверилаца у поступку одлучивања од значаја за намирење њихових обавеза. Унапређује се и поступак продаје имовине и побољшавају процедуре. Министарство привреде позива представнике државних органа, судова, јавних служби, стечајне управнике, привреде субјекте и њихова удружења, стручну јавност, невладин сектор и друге заинтересоване да узму учешће у јавној расправи.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести