Михајловић и амбасадор Црне Горе о пројектима инфраструктуре

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором Црне Горе у Србији, Браниславом Мићуновићем, о заједничкој подршци реализацији инфраструктурних пројеката од стратешког значаја за две земље.
mihajlovic, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

"Изградња инфраструктуре која нас повезује са суседима је за Србију приоритет, а Црна Гора је важан партнер у том послу. Поред изградње Коридора 11, који ће нас боље повезати у друмском саобраћају, Србија планира и наставак реконструкције барске пруге, како бисмо добили и ефикаснију железничку везу са Црном Гором и Луком Бар", рекла је Михајловићева. 

Михајловићева и Мићуновић разговарали су и о закључивању Меморандума о сарадњи на реализацији инфраструктурних пројеката између две земље, који ће омогућити интензивнију сарадњу у вези с реализацијом конкретних пројеката од стратешке важности за обе земље, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

"Коридор 11 је тренутно највећи инфраструктурни пројекат у Црној Гори и један од највећих у Србији, и логично је да између ресорних министарстава постоји свеобухватна сарадња, размена информација и узајамна подршка који ће омогућити бржу реализацију пројекта", навела је Михајловићева, која би ускоро требало и да се састане с министром саобраћаја и поморства Црне Горе у Подгорици.

Како је додала, унапређење сарадње у овој области важно је и за спровођење препорука које произилазе из Уговора о Транспортној заједници и Агенде повезивања, а које су важне за привредни раст и несметано кретање људи и робе у региону.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести