Михајловић: Исправили смо велику неправду, станови могу да се укњиже

БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Републички геодетски завод (РГЗ) исправили су једну од великих неправди и омогућили да грађани који су купили станове од стамбених задруга могу да их укљуже.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Они ће на основу мишљења Министарства и Закона о државном премеру и катастру моћи да упишу своје станове у катастар непокретности и тако постану законити власници.

"Процена РГЗ је да у Србији има око 10.000 станова који ће на овај начин коначно моћи да се упишу у катастар", каже министарка грађавинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је навела да је овим исправљена једна од великих неправди према власницима станова који су их купили од стамбених задруга, јер је било много случајева да у истој згради неки власници могу, а неки не могу да упишу имовину у катастар.

Посебна одредба о упису права својине примењивала се искључиво на станове стечене из откупа, али не и на станове који су купљени од стамбених задруга.

"Овом одлуком не само што ћемо помоћи више од 30.000 наших грађана, него и повећати правну сигурност у промету некретнина и доследно применити начело поуздања у јавни регистар непокретности", рекла је Михајловићева, а наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести