Још бољи ранг Србије на Дуинг бизнис листи 2018.

БЕОГРАД: Досадашња постигнућа Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке и планови за 2018. годину у погледу унапређења услова пословања и даљег напретка Србије биле су теме данашње седнице Радне групе за унапређење позиције Србије на листи Светске банке, којом је председавала потпредседница Владе Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlović Foto: n1.info/skrinšot
Фото: n1.info

Михајловић је захвалила свим члановима Радне групе на досадашњем залагању, истакавши да у 2018. години очекује да сви заједно још више допринесу бољем рангу Србије, јер то значи боље услове пословања и нове инвестиције за нашу земљу, саопштило је Министарство грађевинарства.

"Направљени су велики помаци у погледу укидања обавезности израде печата и брже процедуре отварања рачуна у банци приликом покретања бизниса, настављамо са реформом катастра и уписа права својине, као и ефикасније процедуре прикључења на електро-мрежу. Очекујем да уз све планиране активности и у другим областима, пре свега, кроз убрзање повраћаја ПДВ-а, увођења електронског система за пријаву пореза на имовину, процедура за добијање кредита и извршавање уговора, ранг Србије у 2018. буде још бољи“, рекла је Михајловић.

Она је подсетила да је Србија остварила одличан успех у области издавања грађевинских дозвола, у којој је за само три године остварила скок са 186. на 10. место.

„Сјајне резултате постигли смо пре свега у областима издавања грађевинских дозвола и оснивања предузећа и покретања бизниса, али и у областима извршења уговора и регистровања имовине. Ипак, на томе нећемо стати и у 2018. години нас очекују нове реформе које ће допринети још бољој позицији Србије на Дуинг бизнис листи“, рекла је она, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести