Михајловић: Утврдићемо ко је одговоран за обрушавање зида

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да су почели радови на санацији обрушеног потпорног зида на Коридору 10 код Предејана, а да ће бити утврђено ко је одговоран за обрушавање.
grdelica
Фото: Youtube Printscreen

"Мора да се утврди одговорност, природа је имала неки утицај али верујем да има и људског фактора. Постоје органи који тиме треба да се позабаве", рекла је Михајловић за ТВ Прва.

Она је навела да је министарство наложило да се провере све косине, којих је стотинак на Коридору, а да је од тога 20 ризичних.

Струцњаци Коридора и Светске банке су прегладали све косине, како каже, дали предлог решења, а на косини где се обрушио потпорни зид требало је да се гради галерија, али нису стигли да је ураде.

"За ову косину је пре двадесетак дана завршен пројекат и почели су радови, није било довољно времена да се заврше”, нагласила је министарка.

Како каже. сада су пред Министарством два задатка - један је да се заврши Коридор 10 и да возила том трасом безбедно пролазе, а други је да се види ко је одговоран што се потпорни зид обрушио.

Подсећа да је пројекат за тај део Коридора урађен 2010. године и да је 11 пута препројектован.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести