Милићевић отворио Трећи пословни форум Србија-Украјина

НОВИ САД: Потпредседник покрајинске владе Ђорђе Милићевић отворио је данас у Привредној комори Војводине Пословни форум "Србија-Украјина", на коме су учешће узеле 34 домаће и 22 украјинске компаније.
milicevic vojvodina.gov_.rs_.jpg
Фото: vojvodina.gov.rs

Милићевић  је на отварању Форума, чији је циљ јачање привредних партнерстава Србије и Украјине, истакао да је та сарадња поново у порасту, чему значајан допринос даје и Војводина. 

Подсетивши да је један од главних приоритета покрајинске владе бржи економски развој, Милићевић је истакао је да је сигуран да сусрети привредника из различитих земаља управо помажу остварење наведеног циља.

  "Укупна робна размена АП Војводине са Украјином у 2016.  години достигла је око 64 милиона долара, што је скоро за 14 процената више него годину дана раније. Међутим, то је још далеко од преко 172 милиона долара укупне робна размене, која је остварена у 2013. години или скоро 240 милиона долара из 2008. године", рекао је Милићевић.

Према његовим речима, простор за повећање робне размене чине производне гране у којима је она традиционално била највећа - од производње подних облога, преко фармацеутске индустрије и петрохемијског комплекса, до дрвне индустрије, а као значајно поље за потенцијално проширивање робне размене је и пољопривреда.
 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести