Минималац још на леду

Преговарачки тим Социјално-економског савета није постигао коначни договор о минималној цени рада за 2018. годину.
4-minimum.jpg
Фото: Dnevnik.rs

С прекјучерашњег састанка тог тима изостали су представници Министарства финансија, без чијег присуства се не може постићи коначни договор, али су усвојени одређени закључци, саопштено је из Уније послодаваца Србије.

Доношење коначне одлуке о висини минималне цене рада очекује се на наредној седници Социјално-економског савета, која је заказана за 12. септембар, додаје се у саопштењу. 

На састанку су усвојени закључци, по којима Унија послодаваца Србије подржава сваки раст минималне цене рада који је праћен одговарајућим растом неопорезованог дела зарада. 

Савез самосталних синдиката Србије и УГС „Независност” остају при захетву да се минимална цена рада за 2018. годину повећа на 154 динара по радном часу, без пореза и доприноса, и подржавају захтев Уније послодаваца да се повећа неопорезовани део зарада. 

Састанку који је одржан у просторијама Уније послодаваца Србије присуствовали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, в. д. помоћника министра Саша Трандафиловић, представник Министарства привреде Радоје Савићевић, представници Савеза самосталних синдиката Србије и Уједињиних гранских синдиката „Независност”, као и представници Уније послодаваца Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести