МК Група обележила 35 година успешног пословања

Несвакидашњом прославом у хотелу Шератон којој су присуствовале најзначајније личности привредног и економског живота у Србији, компанија МК Гроуп обележила је значајан јубилеј - 35 година пословања, а тим поводом представљен је и нов визуелни идентитет и вредности компаније.
1
Фото: Миодраг Костић, МК Група

Почеци рада МК Група везују се за област трговине пољопривредним производима, а данас ова компанија представља стабилан и ефикасан систем који успешно послује у пољопривреди, туризму и банкарству како у  земљи тако и у региону.

Компанија МК Група до сада је инвестирала око милијарду евра у своје области пословања и заузима стабилну лидерску позицију у региону.

“У години за нама, отворили смо хотел Шератон у Новом Саду, спровели смо стратешку одлуку о спајању наших компанија чланица МК Цоммерце и Агроглобе, постали смо већински власник аеродрома Порторож, повећали смо удео у Горењској Банци, а ове године у плану су и нове инвестиције у три кључне области нашег пословања. Врло смо одлучни да у годинама које долазе постанемо лидер југоисточне Европе у кључним гранама нашег пословања - банкарству, аграру и туризму. Колико су наши планови за будућност амбициозни показује намера да у наредних 5 година инвестирамо додатних пола милијарде евра у аграр, банкарство и туризам у Србији и региону”,  истакао је Душан Радичевић, финансијски директор МК Група.

Фото: МК Група

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, који је присуствовао обележавању јубилеја МК Група, изјавио је да је ова компанија која годишње издваја око 109 милиона евра за порезе и доприносе, а са инвестицијама и ван Србије, уједно и најбољи амбасадор наше земље у региону.

“МК Група, са својих 75 компанија чланица, најбољи је доказ да Србија има и велике пословне системе способне да се изборе са најјачом конкуренцијом, који озбиљно инвестирају и  код куће и ван граница наше земље и успешне привреднике који стратешки размишљају о улагањима у ширење, модернизацију и подизање ефикасности пословања, јачају позиције својих компанија и српске привреде у региону и свету”, истакао је Чадеж.

МК Група заслужна је за чак трећину укупног извоза Србије. Иако је аграр основна делатност овог система, током готово четири деценије пословања, МК Гроуп успешно је проширила пословање на области банкарства и туризма, не само у Србији већ и у региону. У свом саставу, у већинском и мањинском власништву има 15 хотела, АИК банку, а однедавно је послата и већински акционар Горењске банке у Словенији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести