Момировић: Полако подижемо ваздушни саобраћај

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировића изјавио је данас да је претходна година била најгора за ваздушни саобраћај у историји авио-транспорта и истакао да је "Ер Србија" преживела и да постаје регионална авио-компанија.
tomislav momirovic, Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

"Година ужаса за ваздушни саобраћај, тако је директор Међународне асоцијације за ваздушни саобраћај дефинисао 2020. годину. Губици се процењују на око 100 милијарди евра. Али уверен сам да ће људи ове године летовати као пре пандемије", рекао је Момировић за РТС.

Он је потврдио да се тренутно ради на 12 ауто-путева, што правно, што грађевински, и нагласио да је циљ да до краја ове године почне изградња осам ауто-путева изразивши очекивање да ће врло брзо бити завршен део пута од Остружнице до Ибарске магистрале.

Момировић је рекао да је Србија у самој завршници изградње најбрже пруге у источној Европи.

"До краја године завршавамо деоницу Београд - Нови Сад. Од Београда до Новог Сада ћете моћи да стигнете за 30 минута", рекао је министар и додао да је бесмислено да се улажу милијарде у железницу, а да железничари примају минималац.

"Уверен сам, држите ме за реч, железничари ће бити поносни на посао и на Железнице Србије, закључио је Момировић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести