На Индустријском самиту у Бурси 60 компанија из Србије

НОВИ САД: Шездесет привредника из металског сектора Војводине и Србије учествоваће на овогодишњем Индустријском самиту у Бурси, у Турској, који се одржава од 30. новембра до 3. децембра.

Српске представне ће на овом самуту предводити Привредна комора Војводине (ПКВ), у сарадњи са Војводина метал кластером (ВМЦ) из Темерина, саопштено је из покрајинске привредне коморе.

Председник ПКВ Бошко Вучуревић рекао је данас на конференцији за медије да Самит у Бурси, један од већих у том делу света, окупља привреднике из области индустрије из целог света и да је посета привредне делегације организована у светлу, како каже, изванредних политичких и привредних односа са Турском. 

"Ми очекујемо пуно од овог Самита, јер је то изузетно репрезентативна делегација коју чини 60 привредника из металске струке и кроз билатералне разговоре, који ће тамо бити организовани, сигурно да ће наши металци имати изузетно велику корист, а самим тим и привреда АП Војводине, односно Републике Србије", истакао је Вучуревић.

Секретар Удружења индустрије ПКВ Зоран Трповски изразио је велико задовољство што ће Самит у Бурси посетити оволики број привредника, где ће имати прилику да даље продуби своје пословне резултате.

"То је Самит који у себи садржи четири специјализована сајма за ову делатност индустрије и то је доказ да ће се на једном месту наћи представници из скоро целог света. Очекује се око 600 корпоративних учесника, а самим тим можете да процените колико ће се могућих пословних разговора дешавати између партнера, излагача и других учесника", додао је Трповски.

ПКВ је ове године потписала Споразум о сарадњи са ВМЦ из Темерина, који данас окупља преко 150 привредника. 

Како је Вучуревић истакао данас, посета Самиту у Бурси круна је досадашње сарадње између ПКВ и ВМЦ. 

Менаџер ВМЦ-а Зоран Пекез рекао је да, према последњим информацијама, фирме чланице кластера имају преко 120 заказаних конкретних пословних сусрета и да очекује да ће их, до почетка самита, бити више.

"Војводина метал кластер већ неколико година има изузетну сарадњу са субјектима из Турске. Имамо потписане споразуме и сарађујемо са неколико привредних комора, са неколико њихових најзначајнији кластера и имамо искуство на том тржишту које је већ резултирало одређеним и пословним уговорима и контактима", рекао је Пекез.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести