Адико банци 10 млн евра од ЕБРД за мала и средња предузећа

БЕОГРАД: Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) потписала је споразум са Адико банком о одобравању дугорочног кредита у износу од 10 милиона евра за развој малих и средњих предузећа.
evri novac
Фото: www.freeimages.com

Ник Тесеиман, генерални директор за финансијске институције при ЕБРД рекао је да кредит одобрен Адико банци Београд представља прво финансирање Адико групе након инвестирања капитала у куповину банке 2015. године и да ЕБРД планира да у наредним месецима прошири сарадњу са групом и у другим земљама.

Изразивши задовољство због одобравања кредита Адико банци у Србији, Тесеиман је додао да је „циљ да помогнемо развој малих и средњих предузећа и подржимо их у њиховим пословним успесима, што додатно повећава улогу и конкурентност приватног сектора који може да постане главни покретач локалне економије за даље инвестирање у повољном пословном окружењу“.

Веома смо узбуђени због перспективе коју ова кредитна линија има за Србију зато што ће се пласирање кредита извршити у региону на коме је фокус нашег пословања, рекао је Маркус Краусе, члан Извршног одбора Адико Групе и директор сектора за ризик.

Он је изразио уверење да ће ова кредитна линија пружити значајне могућности локалним предузећима, пручивши да је Адико Група посвећена томе да постане успешан партнер у овом заједничком подухвату са ЕБРД-ом.

Иван Радојчић, председник Извршног одбора Адико банке Београд, рекао је да је у првих пет месеци 2017. године та финансијска институција остварила оперативни профит од 4,8 милиона евра. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести