Авион с путницима из Лондона слетео на аеродром Никола Тесла

БЕОГРАД: Авион комапније Визер, који је обавио први комерцијални путнички лет из Лондона до Београда, слетео је данас на аеродром "Никола Тесла" око 11.40.
н
Фото: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

То је први комерцијални путнички лет на београдском аеродрому након обустављања летова 19. марта због кризе изазване пандемијом вируса корона.

Авион Визера, који је полетео са лондонског Лутона, превезао је око стотину путника, а истим авионом 18.маја у 12.30 из Београда за Лондон очекује се да ће отпутовати око 60 путника.

Извршна директорка београдског аеродрома "Никола Тесла" Сенка Јеленковић изјавила је данас да је аеродром спреман за успоставу путничког саобраћаја.

"Београдски аеродром био је отворен током ванредног стања 24 часа дневно, седам дана у недељи, кад смо прихватили на стотине хуманитарних и карго летова. Радујемо се обнови редовног путничког саобраћаја. Данас имамо први лет, а већ у четвртак 21.маја имамо пет летова националне авио компаније Ер Србије ка Цириху и Франкфуркту", рекла је Јеленковићева.

Како је навела, следеће недеље очекују се летови ка Бечу и Лондону, а планирани су и летови ка региону у наредним недељама.

На аеродрому се примењују све мере превенције, а Јеленковићева је објаснила шта су путници у обавези да поштују приликом доласка на аеродром.

"Ношење маски у згради аеродромског терминала је обавезно за све путнике, било у доласку било у одласку. Битно је да путници редовно одржавају хигијену руку, да држе физичку дистанцу. Свугде смо на аеродрому поставили дезинфекциона средства, поставили смо ознаке и постере где путнике подећамо на санитарне мере", рекла је директорка аеродрома.

Она је навела да је за путнике препоручљиво да дођу три сата пре лета, као и да долазе сами, а у случају да имају пратњу, да се поздраве испред уласка у зграду аеродрома.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести