АИК банка донирала 28 милиона динара за куповину респиратора

БЕОГРАД: АИК Банка уплатила је Републичком фонду за здравствено осигурање 28 милиона динара за куповину 10 респиратора у циљу сузбијања епидемије изазване вирусом COVID - 19.
aik banka
Фото: Dnevnik.rs

"Овај тип донације, конкретно куповина респиратора, у овом тренутку је од изузетне важности због пораста броја заражених вирусом COVID19. Солидарност, подршка и дисциплина, као и брза реакција могу помоћи да из ове ситуације земља изађе без већих последица и у што краћем временском периоду. Потребно је да сви схвате озбиљност ситуације, како појединци, тако и компаније, како не бисмо доживели сценарио из неких земаља које су нам у близини", каже се у саопштењу Банке.

Ови респиратори ће, верују, помоћи свима који се у овом тренутку боре за свој живот.

"Зато позивамо све компаније да се прикључе и помогну у овој кризи, како би заједно помогли онима којима је сада то најпотребније и што пре испратили COVID - 19 из наше земље. Свесни смо колико је изазова пред свима нама, а највише пред здравственим системом наше земље", навели су из АИК Банке.

Претходне године АИК Банка издвојила је више од 200.000 евра за различите ЦСР активности, подсећају из ове Банке и додају да су као друштвено ангажована банка увек били ослонац друштву, па ће тако, поручују, и у наредном периоду настојати да на овај нацин помажу.

АИК Банка је у складу са новонасталим околностима и препорукама надлежних државних институција предузела и испоштовала све неопходне мере ради заштите клијената и запослених, у циљу превенције ширења вируса COVID - 19.

Клијентима је омогућено, напомињу, да обављају трансакције преко дигиталних сервиса и банкомата АИК Банке који су им доступни 24/7 а уз то, клијенти на сајту Банке могу да пронађу све битне информације и актуелну понуду АИК Банке.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести