Амазон ушао у Хрватску, почео сарадњу с поштом?

ЗАГРЕБ: Највећи светски онлајн трговац, Амазон, почео је ових дана и званичну сарадњу с Хрватском поштом на достави пакета за хрватско тржиште, а потенцијално и околних земаља.
amazon
Фото: pixabay.com

Како извештава портал Индекс, први Амазонови пакети су пре неколико дана почели да стижу у нови велики дистрибутивни центар Хрватске поште у Великој Горици.

О сарадњи се још увек званично не оглашавају ни из Хрватске поште ни из Амазона, али се прве пошиљке из Велике Горице већ испоручују наручиоцима.

"Не можемо да откривамо имена наших пословних партнера, али да, Хрватска пошта је партнер великим веб трговцима однедавно и очекује се значајан раст количине пошиљки", рекли су за Индекс из Хрватске поште.

Портал подсећа на недавно, како се наводи, неодређено саопштење ове компаније у којем је речено да је Хрватска пошта "од ове јесени постала партнер неким већим глобалним веб трговцима", при чему је један од предуслова за сарадњу била изградња новог дистрибутивног центра у Великој Горици и стратешка позиција новог сортирног центра.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести