Антић: Економске мере у правом тренутку

БЕОГРАД: Мере за подршку привреди Србије дошле су у правом тренутку, оценио је данас министар рударства и енергетике Александар Антић и изразио уверење да ће оне тек показати своју праву снагу.
aleksandar antic
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

„Према првим знацима, међу којима је и враћање на посао запослених, јасно се види да су послодавци веома добро схватили идеју ових мера и одустали од првобитног сужавања својих пословних активности, и да са пуно поверења гледају у државу и мере које ће бити примењене“, рекао је Антић а наводи се у саопштењу.

Он је додао да је Србија у последњих неколико година усправила своју економију, и да то није било лако.

Било је и штедње и одрицања, али сада видимо колико ће се то исплатити сваком нашем предузећу и сваком нашем грађанину, истакао је министар.

„Нажалост, већи део света биће суочен са падом економије, па и новом кризом, али сигуран сам да смо ми већ предупредили такве негативне ефекте, имамо новца и сада је прави моменат да помогнемо привреди и становништву да амортизују лоше ефекте које је донела епидемија вируса“, рекао је он.

Антић сматра да ће Србија, захваљујући мерама председника и Владе, бити у кругу оних држава које ће с поносом моћи да кажу да су спремно дочекале период после пандемије и да су се понеле крајње одговорно према својој привреди и свом становништву, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести