Антић: Моравски коридор ће значајно побољшати услове живота

ТРСТЕНИК: Директор Коридора Србије Александар Антић изјавио је данас да је Моравски коридор капитална инвестиција и оценио да ће 112 километара најсавременијег ауто-пута пресудно утицати на побољшање услова живота у овој регији ка којој гравитира пола милиона људи.
Коридори Србије
Фото: Коридори Србије

Он је током посете градилишту у делу код Трстеника, заједно са председницом те општине Миленом Турк, за Танјуг навео да ће радови у том делу трасе бити веома брзо бити завршени.

"У трстеничком делу ауто-пута радимо, поред осталог, и на изградњи три моста преко Западне Мораве и сви су при крају, а обавили смо и хидртехничке радове на уређењу реке када је реч о заштити од поплава", рекао је он.

Подсетио је да је овај крај имао проблема с поплавама, нарочито 2014. године и нагласио да се завршетком свих радова ти проблеми неће никад понављати.

"Грађани морају да буду свесни да ће изградња Моравског коридора донети велике шансе за ову општину и читав крај, након чега ће људи моћи лакше да оду до околних градова, а отвориће им се и читав низ перспектива привлачењем инвестиција и отварањем радних места", рекао је директор Коридора.

Он је и замолио све житеље овог краја да имају дозу разумевања током изградње, будући да то мења устаљени начин живота.

"Увек ћемо налазити решења за све проблеме у садејству са општином Трстеник, с којом смо заједнички радили на свему, почев од саме експропријације, до померања неких наших постројења у интересу грађана", нагласио је Антић.

Председница Општине Трстеник Милена Турк захвалила је Коридорима Србије на сарадњи, с посебним освртом на заједничко решавање поремећаја водоснабедавања у селу Богдању.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести