Антић: Радови на новом мосту код Шапца теку по плану

ШАБАЦ: Директор Коридора Србије Александар Антић изјавио је данас да радови на мосту преко Саве, у оквиру брзе саобраћајнице и ауто-пута Рума - Шабац - Лозница, упркос кризи коју је изазвао вирус корона, теку према утврђеном плану.
antic
Фото: Tanjug/ S. Radovanović

Антић је данас обишао радове на будућем мосту са директором компаније "Азвирт" у Србији Муратом Тухоглуом и представницима Стручног надзора како би се упознао са динамиком радова и даљим плановима изградње моста, саопштено је из Коридора.

Нови директор Коридора је изразио задовољство досадашњим постигнутим резултатима који се одвијају у складу са планираном динамиком и нагласио да је неопходно поштовање утврђених рокова, као и максимално ангажовање свих учесника у том пројекту.

"Радови на пројекту изградње моста преко Саве теку према утврђеном плану, захвални смо извођачу радова, нашем партнеру, компанији „Азвирт“ из Азербејџана и директору Тухоглуу", рекао је Антић.

Директор је, након обиласка радова, одржао радни састанак у просторијама градилишног кампа и нагласио снажну подршку том пројекту од државног значаја, коју пружају председник Александар Вучић, Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Антић је изразио спремност за максимално лично ангажовање и у том смислу најавио одржавање састанака на недељном нивоу са свим учесницима на том пројекту.

До сада је завршено 300 шипова, 13 наглавних греда и седам стубова, а у току је постављање скеле и оплате за израду распонске конструкције.

Планирана дужина моста преко Саве је 1361 метар, биће фундиран на 371 шипу, са укупно 45 наглавних греда и 47 стубова.

Главни распон између стубова С6 и С7, на основу димензија пловидбеног пута, износи 155 метара, што представља највећи и најзахтевнији распон за извођење.

Подсећања ради, комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на аутопту Рума - Шабац и брзој саобраћајници Шабац - Лозница, закључен је 19.11.2019.

Укупна дужина те саобраћајнице је 77 км, а планирана је изградња укупно 56 објеката од чега 54 моста и две петље.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести