Антић са Сијартом о пројекту заједничког гасног интерконектора

БЕОГРАД:  Министар рударства и енергетике Александар Антић и мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто сагласили су се данас на састанку у мађарској Таполки да две владе стављају акценат на чврсту сарадњу у области енергетике, посебно на развој пројекта заједничког гасног интерконектора.
Aleksandar Antić i Peter Sijarto Foto Tanjug/ Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije
Фото: Александар Антић и Петер Сијарто Фото Танјуг/ Министарство рударства и енергетике Србије

Тај пројекат је од стратешког значаја за развој обе земље, а министри су истакли да је у току координација активности које ће у свим сценаријима обезбедити снабдевање гасом Србије и Мађарске. 

"За енергетску безбедност нашег региона, кључна је сигурност снабдевања гасом као значајног енергента како за грађане, тако и за привреду. Сигурност снабдевања гасом у врху је наших приоритета и та питања ниједна земља не може да решава сама за себе, већ она морају да се решавају на нивоу региона, између суседа и на начин који ће свима обезбедити енергетску сигурност", навео је Антић.

Ми смо као две одговорне владе, испитали читаву лепезу могућности снабдевања гасом и сагласили се да у свим сценаријима имамо прецизне модалитете како ћемо обезбедити неопходне количине, додао је он, саопштило је Министарство рударства.

На састанку двојице министара Србији је још једном пружена снажна подршка Мађарске на ЕУ путу. "Сматрам да је интерес ЕУ да се региону Западног Балкана, а нарочито Србији пружи подршка у процесу евроинтеграција", нагласио је Сијарто.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести