Антић: Снабдевање стабилно, и појачано за ковид болнице

НОВИ САД: У новонасталим околностима посебно је важно да сви потрошачи имају стабилно снабдевање електричном енергијом, а посебно су појачани правци снабдевања за Ковид болнице које ће у сваком моменту имати сигурно напајање, изјавио је данас министар рударства и енергетике Александар Антић.
antich_ns_izj01

Он је данас обишао Национални диспечерски дистрибутивни центар ЕПС- Дистрибуција у Новом Саду, а са њим су били и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и в.д. директора ЕПС Милорад Грчић.

Антић је рекао да је приликом обиласка још једном стављено у први план то да је важно да они који раде на тако осетљивом месту имају сва неопходна заштитна средства, да се води рачуна о дезинфекцији простора и здрављу запослених. 

"Они раде веома одговоран посао и овом моменту је то од кључног значаја за живот у Србији. Из овог диспечерског центра управља се целим дистрибутивним системом у земљи, и одавде се обезбеђује да имамо сигурност снабдевања електричном енергијом", рекао је министар.

Антић је истакао да је посебно важно да се сачува и производња и транспорт електричне енергије, односно да сви важни потрошачи имају стабилно снабдевање енергијом.

То је посебно важно за здравствене установе, јер се не сме дозволити да ту имамо било какав прекид у снадевању, поручио је Антић.

Он је похвалио све који раде одржавање система и у дистрибутивним центрима истичући да напорним радом обезбеђују нам да имамо енергетску стабилност.

"Посебно су појачали све правце снабдевања везано за Ковид болнице, за њих смо то посебно утврдили и и могу бити сигурни да ће имати у сваком моменту сигурно напајање електричном енергијом", рекао је министар Антић.

Навео је да ЕПС наставља са кључним пројектима и инвестицјама и да су у току су важна пројекта- три велике 110 кВ трафо станице у Аранђеловцу, Горњем Милановцу и Тутину. Антић је додао и да је ситуација у Новом Саду што се снабдевања тиче стабилна, да није било озбиљнијих кварова и да дежурне службе отклањају недостатке у сваком тренутку.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести