Атанасковић: Помоћи малим и средњим привредницима

ШИМАНОВЦИ: Министарка привреде Анђелка Атанасковић данас је приликом посете Срему обишла производни погон компаније Milotex, која производи обућу и њене делове за реномиране светске произвођаче и истакла да ће учинити све да помогне малим и средњим привредницима.
Atanaskovic Andjelka/Ministarstvo privrede
Фото: Министарство привреде/Анђелка Атанасковић

Том приликом министарка је истакла да ће у наредном периоду обићи и друга предузећа која су користила помоћ државе, кроз подстицаје и програме, као што је реч и о овој компанији у Шимановцима.

“Мени је веома драго јер је овде запослено много жена, а тренутно ради између 170 и 180 људи. Они планирају да тај број увећају и до 250. Жеља ми је, као министру привреде, да учиним све да помогнем малим и средњим привредницима, како би се што више њих пријавило за наше подстицаје, нарочито млади, у циљу отпочињања сопственог бизниса”, нагласила је министарка.

Компанија је отпочела са радом када је имала око 80 запослених. Досадашње увећање тог броја сматрају својим великим напретком.

“Без обзира на епидемиолошку ситуацију, нисмо имали губитке радне снаге, напротив, запослили смо нове људе. Одржали смо производњу, надамо се да ћемо тако и наставити, потврдио је директор Milotex-а, Милош Бјелановић.

У посети са министарком био је и директор Регионалне привредне коморе Сремског управног округа, који је Општину Пећинци сврстао у једну од репрезентативнијих локалних самоуправа у округу, подсећајући на то да је у претходне две године ту забележено 26 нових инвестиција.

“Ова општина предњачи са просеком зараде, са својих осам стотина привредних субјеката. Само Milotex је у претходној години остварио више од милион евра спољнотрговинске размене”, рекао је Предраг Мујкић, директор РПК Сремског управног округа.

“Зона у Шимановцима је синоним за “гринфилд” инвестиције. То потврђује податак да на нашој евиденцији постоји само 680 незапослених лица”, рекао је Синиша Ђокић, председник Општине Пећинци.

Milotex ДОО основана је 2000. године, а 2018. фабрику је купила “АКА Италиа”, групација која представља једног од највећих светских произвођача обуће за спортске активности.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести