Атанасковић позвала привреднике да користе програме подршке

КОСЈЕРИЋ: Министарка привреде Анђелка Атанасковић, приликом посете Косјерићу обишла је Дестилерију Зарић, где је позвала привреднике да конкуришу за програме подршке намењене малим и средњим предузећима и предузетницима, за које је опредељено две милијарде динара бесповратних средстава.
a
Фото: Tanjug

Како је саопштило Министарство привреде, Атанасковић је рекла да је Дестилерија Зарић почела свој рад уз помоћ Фонда за развој и нагласила да ресорно министарство има доста могућности за помоћ свим привредницима.

Позвала је привреднике да се пријаве на наша четири програма.

Прецизирала је да је реч о програму за набавку опреме где је обезбеђено 1,55 милијарди динара бесповратих средстава, програму намењеном почетницима у пословању у вредности од 150 милиона и програму за подстицај предузетништва кроз развојне пројекте у висини од 200 милиона динара.

Од ове године имамо и нов програм за жене и омладину који су почетници у бизнису, а за који је опредељено 100 милиона динара бесповратних средстава, рекла је Атанасковић.

Министарка је истакла да је реч о програмима који обухватају бесповратна средства и повољне кредите.

Волела бих да се што више људи поготово из Косјерића пријаве. Општина има доста потенцијала, а развој предузетништва допринеће томе да се Косјерић развија и да задржи своју децу да раде и живе у свом месту, рекла је министарка.

Навела је да Дестилерија Зарић одлично ради и да има добар извоз производа.

Наши обиласци привредним субјектима по Србији су позив привредницима да конкуришу за програме, поручила је Атанасковић.

Власник Дестилерије Милан Зарић истакао је да су захваљујући освојеним наградама и медаљама на домаћим и светским такмичењима успели да постану препознатљиви на домаћем и на иностраном тржишту.

За потребе Дестилерије, у косјерићком крају и околини ангажовано је око 1.500 породица које се баве узгојем воћа. Трудимо се да упослимо што више газдинстава, да људи остају на селу. Много нам значи подршка Фонда за развој у томе, рекао је Зарић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести