Атанасковић: Унапређиваћемо пословни амбијент у Србији

ПРИБОЈ: Министарка привреде Анђелка Атанасковић обишла је компаније „Инмолд“, „Адвертоут“ и „Флекс академи“ у слободној зони Прибој и поручила да ће министарство наставити да ради на унапређењу пословног амбијента у Србији.
a
Фото: Tanjug/Z.V. / Ministarstvo privrede

Атанасковић је истакла да верује да је слободна зона Прибој омогућила привредни опоравак општине и повећала шансе да житељи, посебно млади, ту остану, запосле се и оснују породице.

Ова посета је још једна у низу посета привредним субјектима широм Србије које организујемо да би разговарали са привредницима о начинима за унапређење привредног амбијента јер желимо да равномерно развијамо све делове Србије и обезбедимо што бољи животни стандард свих грађана, рекла је Атанасковић.

Министарка је указала да је циљ ресора који води да пружи још јачу подршку домаћим привредницима и тиме повећа продуктивност њихових фирми, али и да се привуче још више страних инвеститора који су препознали Србију као добро место за улагање.

Истакла је да је у фокусу Министарства привреде и подршка малим и средњим предузећима и предузетницима, посебно младима и женама.

Министарство је ове године издвојило две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и, по први пут, за програм намењен женама и младима, рекла је Атанасковић.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да је у току реализација неколико пројеката ове општине у сарадњи са Министарством привреде и да и убудуће очекује подршку Министарства.

Власник и директор компаније „Инмолд“ Горан Јанковић рекао је да му је драго што је на челу министарства неко ко је већ дуго година у привреди и ко познаје посао и осећа проблеме привредника.

Власник компаније „Адвертоут“ Иван Буквић је истакао да му је драго што су имали прилику да представе производњу и планове за даље инвестиције у производни објекат и капацитете.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести